Plánování zdrojů v Kalendáři Google

Pokud máte účet Google z práce, školy nebo jiné organizace, je možné, že tato organizace má zdroje, které můžete přidat k událostem v kalendáři. Můžete si například zarezervovat zasedací místnost nebo projektor či jiné vybavení.

Pokud máte účet s adresou, která končí @gmail.com, přečtěte si místo toho, jak můžete vytvořit kalendář pro místnost nebo sdílený prostor.

Přidání a odebrání zdroje u události

Přidání zdroje k události
  1. Otevřete na počítači Kalendář Google.
  2. Vytvořte novou událost, případně otevřete nějakou již vytvořenou.
  3. Na pravé straně stránky klikněte na Místnosti atd.
    Poznámka: Pokud možnost Místnosti atd. nevidíte, pravděpodobně nepoužíváte účet z práce, školy nebo jiné organizace. Přečtěte si místo toho, jak můžete vytvořit kalendář pro místnost nebo sdílený prostor.
  4. U zdroje, který chcete přidat, klikněte na Přidat. Pokud zdroj na seznamu nevidíte, použijte vyhledávací pole Filtrovat místnost.
  5. Klikněte na Uložit. Když si zarezervujete zdroj, nikdo jiný ve vaší organizaci si jej nebude moci zarezervovat na stejný čas.

Dostupný zdroj odmítá moje události

Pokud si chcete k události zarezervovat zdroj, který se zdá být volný, ale vždy se odmítne přidat, zkuste to vyřešit takto:

  • U opakujících se událostí zkontrolujte, že je zdroj dostupný alespoň pro třetinu výskytů události a zároveň není nedostupný více než pětkrát.
  • U samostatných událostí požádejte administrátora, aby změnil nastavení sdílení zdroje na možnost „Zobrazit všechny podrobnosti událostí“ nebo aby vám dal přímé oprávnění zdroj rezervovat.

 Odebrání zdroje z události

  1. Otevřete na počítači Kalendář Google.
  2. Klikněte v kalendáři na danou událost.
  3. Vyhledejte v seznamu hostů daný zdroj a klikněte vpravo od něj na X.
  4. Klikněte na Uložit.

Zapnutí oznámení o změnách zdrojů

Můžete si nastavit, že chcete e-mailem nebo zprávou SMS dostávat oznámení, když je nějaký zdroj naplánován, změněn nebo zrušen. Také si můžete nechat posílat denní přehled událostí, které jsou pro konkrétní zdroj naplánovány.

  1. Otevřete na počítači Kalendář Google.
  2. Vpravo u možnosti Jiné kalendáře klikněte na rozbalovací nabídku  > Procházet zajímavé kalendáře > Další > Zdroje pro doménu vaše-organizace.
  3. U zdroje, o kterém chcete dostávat zprávy, klikněte na Přihlásit se k odběru. Tím bude zdroj přidán na váš seznam Jiné kalendáře.
  4. Klikněte na Zpět do kalendáře.
  5. V seznamu Jiné kalendáře klikněte u daného zdroje na rozbalovací nabídku  > Oznámení.
  6. Vyberte si, jaká oznámení chcete dostávat.
  7. Klikněte na Uložit.

 

zdroj : https://support.google.com/calendar/answer/143753?hl=cs